Péče o oční okolí

 

 

Aplikujete oční krém správně? vivien_clanky_ocni okoli_vyziva

Citlivá pleť kolem očí vyžaduje jemnou aplikaci krému. Prsteníčkem vklepejte krém na oblast mezi lícními kostmi a okem. Pleť nenatahujte ani netřete, abyste ji nepoškodila a vyhýbejte se linii řas a víček, aby nedošlo k podráždění očí.

 

 

 

Vyzrajte na oční vrásky i kruhy pod očima

Správná péče o oční okolí může dramaticky omladit váš vzhled. Oční krémy, gely nebo masky si poradí s celou řadou problémů s očním okolím – od vrásek kolem očí přes kruhy pod očima až po povislá oční víčka.

Jak na péči o oční okolí

  • Prevence je základ. Zaměřte se na správné odličování a čištění pleti.
  • Na první vrásky kolem očí a každodenní péči jsou ideální oční krémy, gely a oleje.
  • Jako extra výživu si dopřejte jednou za čas masku na oči či polštářky pod oči.
  • Na otoky kolem očí, hlubší vrásky a tmavé kruhy pod očima zvolte silného bojovníka v podobě očního séra.

Oční krémy proti vráskám

První vrásky přichází zhruba ve třiceti letech. Pokud cílíte na jejich redukci, vybírejte oční krémy proti vráskám s obsahem aktivních peptidů, které stimulují produkci kolagenu.

Pokud chcete z péče o oční okolí vytěžit maximum, zaměřte na noční oční krémy retinolem, resveratrolem a kyselinou hyaluronovou.

Na tmavé kruhy pod očima skvěle fungují oční krémy s vitamínem C a K, které vaše oči opět rozzáří.

Oční sérum

Séra na oční okolí jsou podobná jako séra na pleť. Jejich složení je koncentrovanější, takže přináší lepší výsledky než krém na oči. Složení je šetrné, takže se nemusíte bát podráždění. Vybrat si můžete sérum na kruhy pod očima, proti vráskám pod očima i na otoky kolem očí. Pro co nejlepší výsledek používejte oční sérum v kombinaci s očním krémem pro zralou pleť.